Briljantna partija
7

Nezaustavljivom Jokiću trebalo samo 26 minuta da donese novu pobjedu Denveru

N. K.
Jokić u akciji (Foto: EPA-EFE)
Jokić u akciji (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su u Capital One Areni u Washingtonu ekipu Wizardsa rezultatom 127:109, a novu sjajnu partiju pružio je srbijanski košarkaš Nikola Jokić.

Nuggetsi su bolje ušli u utakmicu i imali su vodstvo nakon prve četvrtine. Domaći su bili bespomoćni i u drugoj dionici pa je prednost konstatno rasla, a prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 52:73.

I u drugom poluvremenu ekipa iz Denver je držala konce igre u svojim rukama, dok su Wizardsi tek u u posljednjoj četvrtini stigli donekle ublažiti poraz.

Jokić je ponovo bio nezaustavljiv te je stigao do novog double-double učinka od 29 poena i 13 skokova. Tome je dodao i osam asistencija, a zanimljivo da je igrao samo 26 minuta. Pomoć je imao u Hylandu koji je ubacio 17 poena. Kod Wizardsa najbolji su bili Avdija s 19 i Porzingis sa 16 poena.

Denver se nalazi na šestom mjestu Zapadne konferencije s 42 pobjede i 28 poraza, dok je Washington na 11. poziciji Istoka s omjerom 29-39.

Od ostalih utakmica odigranih sinoć vrijedi izdvojiti pobjedu lidera Zapada Phoenih Sunsa koji su rezultatom 129:112 savladali Houston Rocketse.

Tabela: