Košarka
0

Netsi savladali Knickse, osam poena Teletovića

Klix.ba
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Košarkaški tim našeg Mirze Teletovića, Brooklyn Netsi, večeras je u utakmici NBA lige igranoj u Madison Square Gardenu slavio protiv New York Knicksa rezultatom 103:80. Mirza Teletović je proveo 20 minuta u igri te za to vrijeme upisao osam poena i tri asistencije.

Bh. reprezentativac Mirza Teletović ušao je u igru na početku druge četvrtine, te je odigrao nešto više od šest minuta. Upisao je dva poena, dvije asistencije i jedan skok. Teletović je ponovo ušao pred kraj treće četvrtine kada je pokušao pogoditi za tri poena, ali je promašio. No, uspio je to uraditi u posljednjoj četvrtini.

Brooklyn Netsi su u prvoj četvrtini vodili sa 11 poena razlike, da bi u drugoj tu prednost značajno smanjili na tri poena razlike, a u trećoj na dva. Na samom početku posljednje četvrtine bilo je gusto zbog izjednačenih poena, ali naš Teletović pogađa za tricu i dovodi Netse u prednost. Pogodio je Teletović još jednu trojku i upisao dvije asistencije. Utakmica je završena rezultatom 103:80.

Najefikasniji u redovima Netsa bio je Johnson sa 25 poena i Blatche sa 19, a u redovima Knicksa Anthony sa 26 poena i Smith sa poena 15.

Utakmica NBA lige u Madison Square Gardenu, New York :

Brooklyn Nets - New York Knicks 103:80 (27:16, 25:22, 19:17, 32:25 )