Nepotrebne prozivke
13

Navijači Crvene zvezde provocirali igrača Zadra, hrvatski komentator im "kulturno" odgovorio

S. G.
Luka Božić
Luka Božić
Navijači Crvene zvezde su u samom finišu susreta protiv Zadra na ružan način provocirali gostujućeg igrača Luku Božića koji je bio proglašen MVP-jem regularnog dijela sezone.

Košarkaši Crvene zvezde u prvoj su utakmici četvrtfinala ABA lige na svom parketu nadigrali Zadar rezultatom 100:73 i tako poveli s 1:0 u seriji.

Crveno bijeli su sjajnom igrom došli do zaslužene pobjede u prvom meču doigravanja do koje su ih predvodili Filip Petrušev i Nemanja Nedović sa po 16 poena.

Ipak, prvo ime susreta bio je gostujući košarkaš Luka Božić sa 18 poena, a zanimljivo da je meč odigrao od prve do posljenje minute.

Domaći navijači su sami kraj susreta iskoristili da ga prozivaju zbog titule najkorisnijeg igrača koja mu je dodijeljena, ironično uzvikujući "MVP, MVP".

Bek Zadra se na to samo nasmijao, a u njegovu odbranu stao je komentator Arene Sport iz Zagreba.

''Ovo treba okrenuti i shvatiti da navijači Crvene zvezde iskazuju podršku najboljem igraču abaligaške sezone u regularnom dijelu, tako da baš lijepo od navijača Crvene zvezde što su ovako lijeo i zdušno podržali izbor, kao i trenere, novinare koji su velikim postotkom potvrdili da je najbolji igrač sezone Luka Božić. Hvala navijačima Crvene zvezde što su pozdravili taj izbor za Luku Božića", bio je njegov komentar.

Božić je ove sezone bio na prosjeku od 22 poena, 9,8 skokova, 6,4 asistencije i imao je sjajan indeks korisnosti od 32.6 valorizacijskih bodova.

Iza sebe tako je ostavio Facunda Campazza iz Crvene zvezde koji je imao 12,3 posto i Mathiasa Lessorta iz Partizana sa 7,1 posto novinarskih glasova.