Košarka
14

Navijači Bucksa razočarani: Ko je Teletoviću ukrao šut?

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon prvih deset dana nove sezone NBA lige navijači Milwaukee Bucksa su razočarani nastupima Mirze Teletovića.

Navijači Bucksa na Twitteru ne štede Teletovića, koji je na pet utakmica ubacio samo 27 poena uz sedam skokova uz veoma loše procente šuta (34,5% iz igre, 27,8% za tri poena) .

"Teletović će biti problem. Za Buckse, ne za njihove protivnike", "Je li Teletović šuter? Nisam ni mislio da jeste", "Teletović je smeće", "Svi ste rekli da je Teletović dobar", "Teletović je jeb**o užasan. Sklonite ga sa terena. Zahvalni, navijači Bucksa", "Bucksi su užasni. Teletović je loš", "Teletovićeva odbrana pick and rolla nije dobra", "Ko je ukrao Teletoviću šut?", "Ako Teletović šutira još jednom...", "Teletović je upropastio sve u ovoj utakmici. Užas od debija", "Teletović je novi Ersan Ilyasova i bit će bolno gledati ga čitave godine"... bili su samo neki od komentara nakon Mirzinog debija u dresu Milwaukeeja u kojem je bio starter.

A bilo je i rasističkih komentara na Mirzin račun. "Tri bijelca su starteri u Bucksima. Delly, Teletović i Plumlee. Sigurno neće ući u playoff", napisao je jedan navijač ekipe iz Wisconsina.

Kritike na Teletovićeve nastupe nastavile su se i u narednim utakmicama.

"Plumlee, Beasley, Brogdon, Snell i Teletović su totalno sra*e i više nikad ne smiju igrati zajedno na terenu", "Beasley, Brogdon i Teletović su vratili Netse u igru", "Moram reći da su Plumlee i Teletović naši najgori igrači večeras", "Od pet najgorih dua igrača koji su igrali najmanje 10 minuta, Teletović je u četiri od njih", "52 miliona ćemo ove godine dati na Monroea, Hensona, Plumleeja i Teletovića. O, moj Bože", "Teletović je u svakoj utakmici do sada bacao cigle", "Teletović može sazidati kuću od ovih cigli", "Teletović, ma šta drugi govorili, ne zna šutirati", "Teletović je očajan, nisam se tome nadao od njega", "Još je rano žaliti se na Teletovića, ali izgleda kao verzija Ersana koja uzima lošije šuteve", "Hoće li Teletović postati beskorisniji od Beasleya?", "Thon Maker je odigrao minutu i pogodio je trojke 2/2 i dao je duplo više poena od Teletovića koji je odigrao 15 minuta. Kidde?", pisali su tviteraši tokom proteklih dana.

Nadamo se da će se Teletović što prije vratiti u formu, a slično razmišljaju i navijači Bucksa.

"Jabari će biti bolji, ne otpisujte ga. Još je rano i podbačaji se dešavaju. Teletović će također biti bolji", jedan je od rijetkih optimističnih komentara.

I u anketi koja je provedena navijači Bucksa su optimisti.