Imao "emotivnu sedmicu"
27

Napokon se javio i bivši selektor Vedran Bosnić: Hvala svima koji su osjetili nepravdu

K. H.
Vedran Bosnić (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Vedran Bosnić (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Sada već bivši selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić oglasio se na svom Instagram profilu te poručio da je protekla sedmica u kojoj je napustio klupu našeg nacionalnog tima bila vrlo emotivna za njega.
Bosnić se zahvalio svima koji su, kako kaže, osjetili nepravdu i dali mu veliku podršku, a uz to se i izvinio jer nije stigao odgovoriti na sve poruke podrške. Za kraj je svima poželio sve najbolje.

"Iza mene je veoma emotivna sedmica. Htio bih se zahvaliti svima koji su osjetili nepravdu i dali mi veliku podršku. Izvinjavam se svima kojima nisam stigao odgovoriti na poruke podrške. Hvala vam i želim vam sve najbolje", kratko i jasno je poručio Bosnić.

Četrdesetšestogodišnji Sarajlija je selektor Bosne i Hercegovine postao u novembru 2018. godine, te se s našom selekcijom plasirao na predstojeći Eurobasket koji će se ove godine održati u Češkoj, Gruziji, Njemačkoj i Italiji.

No, Bosnić je odlučio da neće voditi našu selekciju na smotri najboljih evropskih reprezentacija, te se odlučio posvetiti trenerskom angažmanu u belgijskom Monsu kojeg je uporedo s reprezentacijom BiH vodio od 2019. godine.

Nakon odlaska Bosnića, Adis Bećiragić je imenovan za novog selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, a prvi zadatak će mu biti plasman u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Našu reprezentaciju 1. i 4. jula očekuju veoma važne utakmice protiv Češke i Bugarske. Za plasman dalje nam treba jedna pobjeda, a u nekim kombinacijama naši igrači mogu proći čak i u slučaju dva minimalna poraza.