U podcastu
2

Najpoznatija NBA braća zaprijetila Jokiću: Dobit će on svoje kad se vidimo

S. G.
Blizanci koji igraju u NBA ligi, Mackus i Markieff Morris gostovali su u podcastu "All That Smoke", kojeg vode nekadašnji NBA igrači Matt Barnes Barns i Steven Jackson, a jedna od tema bila i sporna situacija iz 2021. godine kada se jedan od njih sukobio sa Jokićem.

Naime, Miami je gostovao Denveru u novembru 2021. godine kada je došlo do sukoba između Jokića sa Markieffom koji ga je grubo faulirao.

Srbijanski košarkaš mu nije ostao dužan i uzvratio mu je istom mjerom nakon čega je nastala velika gužva na parketu.

Akteri su kažnjeni, a poslije su se uključila i braća košarkaša, Marcus sa jedne, te Nemanja i Strahinja Jokić sa druge strane. Ipak, čitav incident je praktično zaboravljen, do gostovanja kod Barnesa i Jacksona.

"Bio je to udarac 'na kvarno'. Tako to zovemo u mom kraju. Dobiće on svoje kad se vidimo, ne brinite. Ne znam zašto su mene kaznili. Ja sam pokazao Jokiću da ću napraviti namjerni faul. Bio je to faul. Neki su govorili da nije trebalo da mu okrenem leđa. Ne razumijem. Nismo bili na ulici, već na košarkaškom terenu“, rekao je Markieff Morris koji očigledno i dalje aktivno razmišlja o situaciji od prije skoro dvije godine.

Iako je Markieff rekao da će Jokić dobiti svoje i dalje nije poznato da li će se ikada više susresti na terenu.

Razlog tome je taj što je Morrris prošlu sezonu završio u Dallasu kratkotrajno, a trenutno je bez angažmana.