Posljednje kolo
24

Musa zablistao u pobjedi Real Madrida protiv Baskonije, Kraljevi s druge pozicije odlaze u play-off

E. K.
Foto: Real Madrid Basket/Twitter
Foto: Real Madrid Basket/Twitter
Košarkaši madridskog Reala su u posljednjem kolu ACB lige savladali Baskoniju rezultatom 106:100 uz fenomenalno izdanje našeg Džanana Muse.

Bh. reprezentativac je za skoro 20 minuta na parketu postigao 19 poena uz četiri skoka i vodio svoju ekipu do pobjede.

Pratio ga je Poirier sa 18 poena i tri skoka dok je Rudy Fernandez susret završio sa 14 poena i pet skokova. Mario Hezonja je postigao 12 poena uz četiri skoka, a još su dvocifreni bili Abalde i Campazzo sa po deset poena.

Na drugoj strani Miller-McIntyre je bio najbolji sa 23 poena, 12 asistencija i tri skoka dok je Costello dodao 19 uz tri skoka. Vanja Marinković je susret završio sa 17 poena i dva skoka, a još je dvocifren bio Sedekerskis sa 11 poena i osam skokova.

Realu ova pobjeda nije bila dovoljna za osiguravanje prvog mjesta na kraju regionalnog dijela sezone budući da je Unicaja pobijedila Palenciju rezultatom 93:69 pa su oba sastava okončala sezonu s omjerom 28/6, ali je sastav iz Malage zauzeo prvo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera.

S druge strane euroligaški sastav Baskonije je sezonu okončao na devetom mjestu sa omjerom 18/16 i neće igrati u play offu ACB lige zbog čega postoji mogućnost da bude izbačena iz Eurolige za sljedeću sezonu.

U play offu će igrati Unicaja - Manresa, Real Madrid - Gran Canaria, Barcelona - Tenerife te Valencia - Murcia.