Euroliga
142

Musa uz ovacije dobio prestižnu nagradu pa odigrao odlično, njegov Real ipak poražen

D. P.
Musa s prestižnom nagradom (Foto: Real Madrid Basket)
Musa s prestižnom nagradom (Foto: Real Madrid Basket)
Košarkaši Real Madrida poraženi su od Panathinaikos u 27. kolu Eurolige, a novu dobru partiju za Kraljevski klub upisao je Džanan Musa. Završeno je rezultatom 97:86 za goste.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine na početku utakmice dobio je prestižnu nagradu za igrača mjeseca januara u Euroligi, a preuzimanje priznanja dočekao je uz velike ovacije WiZink Centra u Madridu.

No, naš košarkaš na početku utakmice nije imao veliku minutažu pa je dugo bio na samo četiri poena. Trener Chus Mateo ga je očigledno čuvao za završnicu utakmice, a tada se naš košarkaš raspucao.

Real je imao vodstvo nakon prve četvrtine, ali je u drugoj Panathinaikos napravio preokret i na poluvrijeme otišao rezultatom 45:36.

Musa je dobio znatno veću priliku u nastavku i brzo prešao granicu za dvocifren učinak. Međutim, ni to nije pomoglo košarkašima Reala da izbjegnu poraz.

Reprezentativac BiH je postigao 16 poena uz dva skoka, a efikasniji od njega u Realu je bio samo Guerschon Yabusele s 18 poena. U Panathinaikosu Mathias Lessort je postiga 24 poena.

To je za Real drugi uzastopni, a tek peti ukupno poraz u 27 utakmica Eurolige ove sezone i ekipa ostaje na prvom mjestu. Panathinaikos je skočio na treću poziciju.

Tabela: