Euroliga
0

Musa dvocifren u novom trijumfu Real Madrida, Zvezda pregazila Fenerbahče

N. M.
Džanan Musa ubilježio dvocifren poenterski učinak (Foto: Twitter)
Džanan Musa ubilježio dvocifren poenterski učinak (Foto: Twitter)
Košarkaši Valencije i Real Madrida odigrali su večeras sjajan i dramatičan španski derbi u 8. kolu Eurolige, a Kraljevski tim je slavio 76:73 i ostao neporažen u ovom takmičenju.

Gledali smo ravnopravnu borbu dva tima od samog početka, ali nešto se bolje snalazila Valencia tokom prvog poluvrmena i nakon dvadeset minuta igre vodila je 49:43.

Musa i društvo su u trećoj dionici "dodali gas" i preokrenuli rezultat u svoju korist, a bitne poene ubacivao je i reprezentativac BiH.

Sve vrijeme je u finišu Valencia jurila zaostatak za Madriđanima, gledali smo pravi košarkaški rat na terenu, koji nije mogao završiti bez drame u završnici.

Pogriješio je Hezonja na minut prije kraja i poklonio napad domaćinu pri vodstvu Reala od 72:70, a to koriste domaći i preko Jonesa poravnavaju. No, na sjajan način uzvraća Campazzo na drugoj strani i vraća Realu prednost.

Valencia nije iskoristila naredni napad i tu je bio kraj. Završilo je 76:73 za Real.

Najefikasniji je u redovima Real Madrida bio Gabriel Deck sa 17 poena, 14 koševa je dodao Campazzo, a Musa je meč okončao s 10 koševa, 3 skoka i 3 asistencije. Iz igre je bh. košarkaš šutirao 3/6, a s linije slobodnih bacanja 3/4. Kod Valencije se s 22 koša istakao Brandon Davies.

Real Madrid je lider na tabeli s omjerom 7-0, a Valencia je s 5-3 petoplasirana.

U isto vrijeme je u Beogradu odigrana utakmica Crvene zvezde i Fenerbahčea, a srbijanski klub je slavio s nevjerovatnih 87:56.

Zvezdu su do trijumfa predvodili Miloš Teodosić s 18 poena i Joel Bolomboy s 14 ubačaja, a sjajan je bio i Nemanja Nedović sa 12 poena, 4 skoka i 5 asistencija.

Rezultati večerašnjih utakmica Eurolige:

Valencia - Real Madrid 73:76

Crvena zvezda - Fenerbahče 87:56

Virtus - Armani 86:79

Maccabi Tel Aviv - Olympiacos 74:79

Monaco - Anadolu Efes 82:89

Tabela: