Diskutabilna tvrdnja
116

Miško Ražnatović podijelio košarkašku javnost: Jokić je već sada veći igrač od Dražena

S. G.
Menadžer u društvu košarkaša Foto: Starsport
Menadžer u društvu košarkaša Foto: Starsport
Poznati košarkaški menadžer Miško Ražnatović izjavio je kako je srbijanski košarkaš Nikola Jokić već sada stekao veću karijeru nego što je imao legendarni Dražen Petrović.

Ta je njegova izjave podijelila hrvatsku i srbijansku košarkašku javnost i izazvala veliki broj komentara na društvenim mrežama.

Košarkašu iz Srbije ove je godine za dlaku izmakla još jedna titula MVP-ja NBA lige, što bi bio treći uzastopni naslov za njega.

Prethodno je prestižnu nagradu osvajao 2021. i 2022. godine , a ona je ove godine otišla u ruke košarkašu Philadelphije Joelu Embiidu.

Ražnatović, u čijem je klubu Jokić započeo profesionalnu karijeru i iz njega se otisnuo u NBA, smatra da je, koliko god mu to teško bilo reći, centar iz Sombora već sada ispred Dražena Petrovića u kontekstu balkanske regije, odnosno bivše Jugoslavije.

"Uvijek će mi biti teško priznati da je neko bolji od Dražena, ali nakon svega što je Nikola Jokić napravio, mislim da je već možda ispred njega. Svi ostali su daleko iza", rekao je Ražnatović, a prenosi španski As.

"Naravno, moramo uzeti u obzir eru u kojoj je Dražen igrao, kad je NBA bila zatvorena za evropske igrače. Zabio je više od 40 poena, ušao u treću petorku sezone, to su nevjerovatne stvari za devedesete. Do danas, njegova košarka, elegancija pokreta, najveća je fuzija sporta i umjetnosti koju sam u životu vidio", rekao je Ražnatović.