Privukao veliku pažnju
306

Michael Jordan nastavio odmor u Hrvatskoj, uživao u vožnji jet skija u Šibeniku

H. H.
Jordan je u Hrvatsku stigao s porodicom i prijateljima (Foto: ŠibenikIn)
Jordan je u Hrvatsku stigao s porodicom i prijateljima (Foto: ŠibenikIn)
Najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan jučer je doputovao na odmor u Hrvatsku, a nakon boravka u Splitu danas se zaputio u Šibenik gdje je snimljen kako uživa u vožnji jet skija.
Jordan je u Hrvatsku stigao s porodicom i prijateljima, gdje je uplovio s jahtom O'Pari. Riječ je o jahti sagrađenoj 2020. godine, koja je duga 95 metara i ima šest paluba, a njen sedmični najam košta čak milion eura.

Legendarni as je sinoć je sa svoje luksuzne jahte pozdravljao okupljene Splićane i turiste, a Jordan je veliku pažnju fanova privlačio i danas u Šibeniku.

Tom prilikom posjetio je i Nacionalni park Krka, a portal ŠibenikIn donio je ekskluzivne snimke dok se zabvaljao vozeći jet ski.


Podsjetimo, Jordan je osvojio je šest titula prvaka NBA lige s Chicago Bullsima. Osvojio je tri titule do 1993. godine, a potom je nakon očeve smrti odlučio zaigrati bejzbol, da bi se 1995. godine ponovo vratio na parket.

Osvojio je potom tri nove titule prvaka i ponovo je otišao u penziju. Samo da bi se 2001. godine, nakon tri sezone pauze ponovo vratio. Ovaj put u dresu Washington Wizardsa i sa 40 godina ponovo je postizao preko 20 poena u prosjeku.

Tokom karijere bio je dominantan na obje strane parketa. Bio je 10 puta najbolji strijelac lige, devet puta u najboljoj defanzivnoj petorci, osvojio je pet MVP titula i šest naslova prvaka, te je bez sumnje najbolji košarkaš svih vremena.