Razočaran glasanjem
13

McGrady o Dončiću: On ispred Curryja je pokazatelj nepoštovanja na svim nivoima

Klix.ba
McGrady u vrijeme dok je nosio dres Detroita (Foto: EPA-EFE)
McGrady u vrijeme dok je nosio dres Detroita (Foto: EPA-EFE)
Legendarni američki košarkaš Tracy McGrady smatra da Slovenac Luka Dončić nije zaslužio više glasova u izboru za All-Star igrača od Stephena Curryja i da su trenutni rezultati pokazatelj nepoštovanja prema jednom od najboljih košarkaša svijeta.

Dončić na drugom presjeku glasova ima tri miliona i 300 hiljada glasova i prema svemu sudeći pronaći će svoje mjesto na All-Staru, a iza njega se nalaze neka velika košarkaška imena poput Duranta, Curryja i Hardena.

"Ovo je toliko nepoštovanje da nemam riječi. Ovo je nepoštovanje na svim nivoima. Dončić ima više glasova od Curryja, igrača koji je promijenio ovu igru? Molim vas! Ima više glasova od Duranta i Hardena? Ma vi se šalite", ljutito je rekao McGredy.

McGredy je nakon toga "korigovao" svoju izjavu i rekao da nema ništa protiv Dončića, ali da se prema najboljim košarkašima u NBA ligi treba pokazati više poštovanja.

"Ne želim reći da Dončić ne treba biti All-Star igrač, ali smatram da je ludilo to što je on ispred ovakvih igrača", rekao je ovaj legendarni košarkaš.

Glasanje za All-Star igrače traje do 23. januara, a Dončić bi prema trenutnim glasovima mogao biti igrač koji će igrati u prvoj petorci. Pored navijača, igrači i treneri također učestvuju u biranju All-Star igrača, 50 posto glasova ide od navijača dok treneri i igrači imaju po 25 posto glasova.