Australac nezadovoljan
6

Legendarni Longley za poraz od Španije vulgarno okrivio košarkaške bogove

N. K.
Luc Longley (Foto: AFP)
Luc Longley (Foto: AFP)
Legendarni NBA košarkaš i član stručnog štaba reprezentacije Australije Luc Longley bio je vidno razočaran nakon današnjeg poraza od Španije u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kini.
"Jako boli. Oni su bilo toliko je**no... Izvinjavam se, oni su bili toliko dobri, konstantni. Igrali smo tvrdo i mislio sam kako smo zaslužili pobijediti. Ovaj rezultat ne djeluje pošteno. Naravno, mi smo sami zaslužili da izgubimo zbog nekih situacija, ali ne možete tražiti pojedince kao krivce, da tako objasnim situaciju. Naši igrači su 'poludjeli'. Potišteni su i ljuti. Na koga su ljuti ne mogu da vam kažem, vjerovatno na sve. Veoma je tiho u svlačionici. Ovo je tim koji je izgubio u Riju isto od Španije. Osjećamo se kao da smo zaslužili pobjedu. Igrali smo dovoljno dobro da pobijedimo", rekao je Longley, inače trostruki NBA prvak sa Chicago Bullsima.

Australija u nedjelju od 10:00 sati igra protiv Francuske u meču za bronzu, a Longley je poraz na Svjetskom prvenstvu uporedio s porazom u Riju 2016. godine, kada ih je eliminisala Srbija.

"Jeno slično. Mislim da smo u Riju također zaslužili pobjedu. Ne znam šta da uradimo. Moramo da pronađemo neki oltar i da prinesemo nekakvu žrtvu košarkaškim bogovima, jer nas oni ne ljube u kuc, kao što to rade Špancima. Slobodno objavite da sam to rekao. Špance košarkaški bogovi ljube u ku**c svaki put kada igramo s njima", rekao je 50-godišnji Australac.