SP u košarci
0

VIDEO / Lake pobjede SAD-a, Grčke i Španije

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U popodnevnom terminu odigravanja utakmica na Svjetskom košarkaškom prvenstvu, koje se igra u Turskoj, nije bilo iznenađenja, pa su uvjerljive pobjede slavili SAD, Grčka i Španija.

U grupi B Sjedinjene Američke Države su pobijedile Iran 88-51, te tako došli do četvrtog slavlja u takmičenju u grupi. Nakon Hrvatske, Slovenije i Brazila ovaj su ogled američki košarkaši obavili s debelo stisnutom kočnicom, pa su ostali i dosta daleko od 100 poena na ogledu. No, pobjeda je bila ostvarena na iznimno lagan način.

Kevin Love je za Amerikance postigao 13 poena, dok je 12 dodao Kevin Durant.

Španci su došli do druge pobjede u svojoj grupi D, sa 91-57 su pobijedili Liban iako su na kraju prve četvrtine gubili 22-21. Ozbiljnost u njihovoj igri je došla do izražaja u drugom poluvremenu kada su potpuno slomili nemoćnog suparnika. Sa 25 poena i osam skokova predvodio ih je Marc Gasol, dok je Fran Vazquez ubacio 15 uz isti broj osvojenih lopti.

Obala Slonovače je otvorila utakmicu grupe C protiv Grčke sa 7-0, no do kraja su ostali zamrznuti na -37 (97-60). Calathes je bio najbolji igrač Grčke sa 15 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Rezultati:

SAD - Iran 88-51 Grčka - Obala Slonovače 97-60 Španija - Libanon 91-57