Uživa u Sarajevu
88

Kukoč se nakon 36 godina popeo na vrh skakaonice na Igmanu i prisjetio se uspomena

D. P.
Kukoč s Bahom i ekipom na Igmanu
Kukoč s Bahom i ekipom na Igmanu
Velikan svjetske košarke Toni Kukoč ovih dana nalazi se u Sarajevu nakon 32 godine, a priliku je iskoristio i da se popenje na vrh skijaške skakaonice na planini Igman.
Kukoča za Igman vezuju lijepe uspomene. Već se prisjetio planine Igman na kojoj je trenirao kao mladi košarkaš, a po dolasku u Sarajevo izrazio je želju da se ponovno popenje na ovu našu ljepoticu.

Slavnog NBA košarkaša i člana legendarne ekipe Chicago Bullsa, s kojom je tri puta osvojio titulu prvaka najjače lige svijeta, u Sarajevo je dovela svjetska premijera filma "The Magical Seven". Film o uspjesima Tonija Kukoča djelo je poznatog sportskog novinara Sabahudina Topalbećirevića.

Film "The Magical Seven" bit će glavni događaj na 12. međunarodnom sportskom simpoziju "Simposar", a slobodno vrijeme uoči premijere filma Kukoč je iskoristio da se popne na vrh skijaške skakaonice na Igmanu gdje je prije tačno 36 godina trenirao kao tada još uvijek talentovani i mladi košarkaš.

Kukoč se danas prisjetio uspomena i popeo se na čuvenih "250 stepenica", po kojima je snimljen i film.

U društvu slavnog košarkaša u današnjem poduhvatu bila je cijela njegova ekipa te autor filma popularni Baho Topalbećirević. Prema kadrovima s Igmana, evidentno je da su kod Kukoča proradile emocije te da se s osmijehom prisjetio svih lijepih uspomena.

Podsjetimo, Kukoč je odmah po dolasku u Sarajevo dao ekskluzivni intervju za portal Klix.ba. Tu je otkrio kako je veoma sretan što je nakon 32 godine ponovo u Sarajevu gdje je doživio mnogo lijepih uspomena.

"Drago mi je da sam ponovo u Sarajevu nakon 32 godine. Uvijek mi je ovaj grad bio u lijepom sjećanju i zbog košarke i zbog drugih sportova. Sarajevo je jedan veliki evropski grad i samo me lijepe uspomene vežu za njega. Ostalo mi je u sjećanju da smo uvijek bili lijepo dočekani. I kao Jugoplastika i kao reprezentacija Jugoslavije. Pogotovo se sjećam kada smo s Jugoplastikom osvojili Kup prvaka Evrope", rekao je Kukoč za Klix.ba.

Podsjetimo, ulaznice za svjetsku premijeru filma možete kupiti putem platforme Kupikartu, kao i u uličnoj prodaji u ulici Ferhadija.