Košarka
105

KSBiH i Sparkasse Bank potpisali četverogodišnji sponzorski ugovor

Piše: D. B.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine i Sparkasse Bank danas su potpisali četverogodišnji sponzorski ugovor.

Potpisivanjem ugovora o sponzorstvu na četiri godine sa Sparkasse Bank, Košarkaški Savez BiH dobija dugoročnu podršku i partnera koji posebno vjeruje u mladi potencijal bh. košarke.

Ugovor su potpisali generalni direktor Sparkasse Bank Sanel Kusturica i generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović. Prisutni su bili U20 reprezentativka Nikolina Babić i kadetski reprezentativac Sani Čampara.

"Ovo je bila jedna od najednostavnijih odluka koju sam donio. Nevjerovatno je da se sa malo sredstava može ovoliko napraviti. Godinama seniori redovno učestvuju na evropskim prvenstvima, juniori se bore za finale, a kadeti su evropski prvaci. Dame su osvojile EP. Mnogi to ne znaju. Naša odluka je donesena prije nego su kadeti osvojili zlato. Želimo podržati grupu entuzijasta koji iz ničega prave nešto. Nećemo im riješiti sve probleme, ali pozivamo ostale da pomognu", izjavio je Kusturica.

Mahmutović se zahvalio novim sponzorima.

"Ovdje smo zbog mladih sportista i njihovih rezultata. Ovi ljudi cijene ono što radimo, cijene rezultate za razliku od nekih državnih institucija", dodao je Mahmutović.

Novinarima se obratio i mladi košarkaš Čampara.

"Hvala Sparkasseu koji je uvidio naš potencijal. Na nama je da treniramo i pravimo još ljepše sportske priče", rekao je Čampara.