Košarka
0

Košarkašice Čelika se plasirale u finale Kupa BiH

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici u okviru polufinala Kupa Bosne i Hercegovine košarkašice Čelika su porazile KŽK Orlovi rezultatom 88:47, te se tako plasirale u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

U prvoj četvrtini utakmice košarkašice Čelika nametnule su svoj način igre sa kojim su ostvarili 34 poena, dok su Orlovi ostali na 11. Druga četvrtina je prošla u nešto mirnijoj igri na obje strane, Zeničanke su postigle 16 poena, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatom 50:24.

Treća četvrtina košarkašicama Čelika je donijela 26 poena, a oko 200 gledalaca uživalo je u dominaciji domaćina na parketu zeničke arene. Treća četvrtina je završena kada je na displeju stajalo 76:34, a do kraja susreta Orlovi su postigli 13, a Zeničanke 12 poena i postavile konačnih 88:47.

Najefikasnije u redovima Čelika bile su Irma Rahmanović sa 16 poena te Maida Rahmanović sa 11 koševa. U timu Orlova najuspješnije košarkašice bile su Nataša Tomasović sa 11, te Una Bošnjak i Božana Stupar sa po osam poena.

Košarkašice Čelika sutra će u Gradskoj areni u Zenici sa početkom od 18 sati, u finalu Kupa BiH igrati sa ekipom Brčanke koja se direktno plasirala u finale nakon što je ekipa Mladog Krajišnika odustala od nastupa u završnici Kupa Bosne i Hercegovine.