Prvenstvo BiH
3

Košarkaši Sparsa u dramatičnoj završnici doživjeli poraz od Zrinjskog

K. H.
Foto: kkspars.com
Foto: kkspars.com
Košarkaši OKK Spars su na gostovanju u Mostaru pretrpjeli poraz od košarkaša Zrinjskog u susretu 20. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine rezultatom 66:64, dok je u drugom meču Borac bio bolji u gostima protiv Bratunca rezultatom 94:68.

Spars je prve poene ubacio preko Ramljaka za prvo vodstvo od tri poena. no Podojak na drugoj strani uzvraća poenima uz dodatno bacanje za rezultat 3:3. Buza pogađa tri poena za Spars, dok ponovo na drugoj strani Podajak vraća trojku.

Poenima Čovića Zrinjski prelazi u vodstvo koje je imao do kraja prve dionice. Rezultat nakon deset minuta igre je glasio 23:18 u korist Zrinjskog.

U drugoj četvrtini Spars preko Ramljaka i Abella prelazi u vodstvo, a poenima Imrana Polutka ima prednost od četiri poena 23:27 sredinom ove četvrtine.

Zrinjski se nije predavao, te smo do poluvremena mogli vidjeti rezultatski egal. Na odmor se odlazi pri rezultatu 35:35.

U nastavku susreta i dalje je vladala neizvijesnost. Ekipe su se neprestano smjenjivale u vodstvu. Spars je imao prednost od šest poena sredinom posljednje dionice, ali Zrinjski serijom od 8:0 dolazi u egal završetak i upisuje pobjedu u ovom susretu.

Najefikasniji u timu Sparsa bili su Marko Ramljak sa 17, Remy Abell sa 16 i Jakov Mustapić sa 14 postignutih poena.

Ekipu Zrinjskog do pobjede su vodili Anes Podojak sa 16 i Omar Pajić sa 13 ubačenih poena.

U drugom meču koji je odigran danas Borac je kao gost bio ubjedljiv protiv Bratunca. Već nakon prve dionice imali su vodstvo od osam poena (27:18), a da će doći do pobjede bilo je jasno već na poluvremenu kada su imali vodstvo od 22 poena (27:49).

Do kraja meča su rutinski priveli utakmicu kraj i upisali zaslužnu pobjedu.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore