Prvenstvo BiH
10

Košarkaši Bosne u "infarkt završnici" izgubili od Čapljine, poraz Zrinjskog u Donjem Vakufu

K. H.
Foto: KK Bosna Royal/Facebook
Foto: KK Bosna Royal/Facebook
Košarkaši sarajevske Bosne Royal doživjeli su poraz u dramatičnom meču 15. kola Prvenstva BiH od Čapljine u gostima rezultatom 88:87, a u isto vrijeme Bratunac je bio bolji od Mladosti u Mrkonjić gradu sa 87:83 kao i Promo u Donjem Vakufu od Zrinjskog sa 84:83.

Čapljina je nešto bolje otvorila meč protiv Bosne i prvu četvrtinu riješila u svoju korist rezultatom 29:23, a do poluvremena domaći tim je dodatno povećao svoju prednost i na pauzu otišao s vodstvom od 49:38.

Bosna se vraća i sjajnom igrom u trećoj dionici dolazi do poravnanja, nakon toga i preokreta, a u izuzetno zanimljivoj završnici na kraju su se bolje snašli domaći igrači koji su upisali pobjedu rezultatom 88:87.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Jugović koji je ubacio 21 poen, a pratio ga je Ivelja koji je meč završio sa 19 ubačenih poena. S druge strane, u redovima Bosne najefikasniji je bio Hadžifejzović koji je ubacio 20 poena.

U još jednom izuzetno zanimljivom meču Promo je u Donjem Vakufu bio bolji od Zrinjskog rezultatom 84:83, a ovaj tim do trijumfa je vodio Nedim Mustafica koji je ubacio 29 poena, jedan više od Wilsona koji je ubacio 28. Kod Zrinjskog se istakao Vranješ sa 24 ubačena poena.

U posljednjem meču Bratunac je u gostima bio bolji od Mladosti u Mrkonjić Gradu, a konačni rezultat je glasio 87:83 za gostujući tim.

Tabela: