Oglasio se nakon natpisa
47

Košarkaš Fenerbahčea demantovao da se sastao s čelnicima KS BiH

N. M.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Košarkaš turskog Fenerbahčea Tarik Biberović demantovao je danas da je obavio sastanak s čelnicima Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine na kojem je navodno tema bio njegov nastup za naš nacionalni tim.

Vijest o Biberovićevom potencijalnom dolasku u bosanskohercegovački tim izazvala je dosta pažnje, ali danas je Biberovićev demant objavila turska specijalizirana košarkaška stranica Tehnik Faul Medya.

"Razgovarali smo s Tarıkom Biberovićem, rekao je da nije razgovarao ni s jednim dužnosnikom reprezentacije Bosne i Hercegovine", napisali su Turci, a vijest je prenio i Fanatik, jedan od najrenomiranijih tamošnjih listova.

Biberović ima 22 godine, rođen je u Zenici, a 2018. je iz omladinske škole OKK Spars prešao u Fenerbahče i uzeo tursko državljanstvo.

Ove sezone u Euroligi Biberović bilježi 9,7 poena po utakmici, kao i 2,3 skoka i jednu asistenciju. Sve je važniji igrač u rotaciji istanbulskog tima.

S Fenerbahčeom je bio prvak Turske 2022. godine, a ranije je dva puta osvajao Kup Turske. Još uvijek nije igrao niti za jednu reprezentaciju na seniorskom nivou.