Košarka
0

Košarka: BiH u nedjelju protiv Njemačke

NINA
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u Hamburg gdje će u nedjelju u 14.30 igrati prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Njemačke.

Bit će ovo drugi susret ovih dviju reprezentacija. Prvu utakmicu s Nijemcima košarkaši BiH su igrali na turniru u Španiji gdje su uvjerljivo poraženi 58:81. Nijemci izrazito poštuju bh. reprezentaciju i smatraju da je ona pravi sparing partner pred skorašnje Evropsko prvenstvo u SCG-u.

“Bh. reprezentacija je jako iskusna ekipa, također nastupa na Eurobasketu i prema tome je idealan partner za pripremnu utakmicu. Imaju vrlo jaku petorku predvođenu Amerikancem Domercantom i u Njemačkoj poznatim centrima Elvirom Ovčinom i Aleksandrom Radojevićem. Povrh toga imaju jednog od najboljih krilnih igrača u Europi Jasmina Hukića. Gledatelji u Hamburgu će gledati jako interesantnu utakmicu”, kazao je o našoj reprezentaciji selektor njemačke reprezentacije Dirk Bauermann.

Osim Jasmina Hukića, Nijemci vjeruju da najveća opasnost za njih prijeti od Kenana Bajramovića i Henryja Domercanta. Naturalizirani Amerikanac je Nijemcima u Španiji utrpao 19 poena i bio naš daleko najbolji igrač.

S druge strane bh. selektor Mensur Bajramović mora pronaći način kako zaustaviti najboljeg njemačkog igrača Dirka Nowitzkog koji je na pripremnim utakmicama njemačke reprezentacije u prosjeku ubacivao više od 20 koševa.

Osim njega, Nijemci imaju odlične, uglavnom naturalizirane igrače poput Okulaje, Demirela, Garetta, Pešića i Arigbabua.