Loš početak meča
89

Kanađanke razbile košarkašice BiH u prvom poluvremenu, imaju ogromno vodstvo

K. H.
Foto: FIBA
Foto: FIBA
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Osaki (Japan) počela kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Kanade, a nakon prvog poluvremena rezultat je 57:36.

Kanađanke su puno bolje otvorile meč i na samom startu došle do dvocifrenog vodstva (18:7), a rezultat je nakon prvih 10 minuta bio 30:19.

U drugoj četvrtini Kanađanke su ubacile u još jednu brzinu više, ubrzo su došle i do 20 poena prednosti čime su pokazale da je zaista riječ o jednoj sjajno ekipi, a posebno je dominirala Carleton koja je ubacila 21 poen. U našem timu istakla se Jones koja je ubacila 13 poena.

Naše košarkašice su u četvrtak trebale igrati meč protiv Bjelorusije, ali se ova selekcija nije pojavila u Japanu zbog problema s koronavirusom.

Zbog toga je već sada izvjesno da će se BiH plasirati na Svjetsko prvenstvo budući da je odlazak na smotru najboljih svjetskih selekcija osiguran za tri najbolje ekipe iz svake grupe koja broji po četiri učesnika, pa je samim tim jasno da rezultat nije od prevelike važnosti, iako bi nam dobra partija sigurno utjecala na samopouzdanje.

U nedjelju našu selekciju očekuje novi duel, ovaj put protiv domaćina Japana.