"Samo mi dajte loptu"
101

Kako bi Shaquille O'Neal igrao košarku u 2023. godini: Ne bih nikada šutirao za tri poena

K. H.
Shaquille O\'Neal (Foto: EPA-EFE)
Shaquille O\'Neal (Foto: EPA-EFE)
Legendarni košarkaš Shaquille O'Neal u svojoj velikoj karijeri koja je trajala 19 godina samo je 22 puta šutirao za tri poena, a kako kaže, ni u modernoj košarci ne bi promijenio svoj stil igre i unatoč velikoj evoluciji igre, nastavio bi s igrom ispod obruča.

Košarka se kao sport znatno promijenila posljednjih 20-ak godina i za razliku od nekih prošlih vremena, sada su gotovo svi igrači otvoreni za šuteve za tri poena i pozicije na kojima igraju ne predstavljaju im nikakvu barijeru.

O'Neal je u karijeri samo 22 puta šutirao za tri poena i jednom je bio precizan, a kako je i sam rekao, da se danas bavi ovim sportom, ne bi pravio promjene u svojoj igri.

"Nikada ne bih šutirao za tri", rekao je O'Neal i objasnio:

"Svi ti visoki šuteri... Oni ne bi ni bili u igri protiv mene jer bi imali dva faula, a ne bi ni šutirali. Uzeo bih loptu i postigao lagane poene."

Popularni Shaq igrao je za Orlando, Lakerse, Miami, Phoenix, Cleveland i Boston u NBA ligi, a osvojio je četiri šampionska prstena i to tri s Lakersima i jedan s Miamijem.

Također, osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine te Svjetsko prvenstvo u Kanadi 1994. godine.