Košarka
37

Josip Pandža: Cilj je ulazak u četvrtfinale na Svjetskom prvenstvu

Piše: E. B.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je počela pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Španiji. Tim povodom je u Sarajevu organizovana konferencija za medije na kojoj su se obratili čelnici KS BiH, te selektor Pandža i igrači.

Selektor reprezentacije Josip Pandža je zadovoljan startom priprema.

"Startali smo u ponedjeljak. Momci napreduju iz treninga u trening, ali nam planove kvare ozljede Čampare i Čerkezovića. Čamparu muči stopalo, a Čerkezović ima ozljedu koljena. Ostali igrači se maksimalno trude i napreduju iz dana u dan.

Što se tiće nastupa u Španiji, nama je najbitnije da dođemo do četvrtfinala, a u nokaut fazi svašta se može desiti.

Igrači su karakterni i hrabri i ako nas zdravlje posluži možemo obilježiti i ovo prvenstvo.

U pripremnom periodu imamo jake utakmice, što me posebno raduje. 24. i 26. u Kaknju gostuju Egipat i Turska, potom idemo u Travnik na međunarodni turnir, a Španija nam dolazi u Sarajevo 11. i 12. juna", rekao je Pandža.

Džanan Musa, najbolji igrač naše reprezentacije, se nada kako će bh. javnost ponovo biti ponosna na naše zlatne momke.

"Mi sve svoje govorimo na terenu i nemam šta dodati nakon izlaganja selektora. Pokušat ćemo da Bosnu i Hercegovinu predstavimo u što boljem svjetlu na Svjetskom prvenstvu", rekao je Musa.

Osim predstavljanja igrača, na konferenciji za medije Košarkaški savez BiH je potpisao sponzorski ugovor sa firmom Securitas d.o.o., kojim su osigurani uslovi za kvalitetne pripreme i nastup u Španiji.