Tresla se gora,...
109

Jokićeva braća ispunila obećanje i došla na meč u Miami, ali Morris se nije pojavio u dvorani

E. B.
Sinoć je u NBA ligi odigran jedan od najiščekivanijih duela u sezoni između Denvera i Miamija, i to ne zbog košarke.

Prije tri sedmice u duelu Denvera i Miamija na kraju utakmice desio se incident u kojem su učestvovali Nikola Jokić i Markieff Morris.

U završnici susreta Morris je nepotrebno i pregrubo faulirao Jokića na centru, a onda je srbijanski centar odlučio uzvratiti Morrisu i udariti ga s leđa.

Markieffov brat Marcus je potom Jokiću poslao prijeteću poruku, nakon čega su se oglasila Jokićeva braća.

''Trebalo je pustiti da ostane kako je bilo, umjesto da javno prijetite našem bratu. Vaš brat je prvi počeo igrati prljavo. Želite li napraviti korak dalje, budite sigurni da ćemo vas čekati", poručili su Nemanja i Strahinja Jokić.

Nekadašnji MMA borac Nemanja i Strahinja, koji je priveden 2019. godine u Denveru zbog osnovane sumnje da je napao, gurnuo i davio jednu ženu, su obećali da će doći na utakmicu u Miamiju kada Denver bude gostovao, te da se Morrisi suoče s njima licem u lice.

Na početku susreta Jokića je čitava dvorana izviždala, a tokom cijelog susreta je bio "meta" navijača domaće ekipe. Ipak, to ga nije spriječilo da sa 24 poena, 15 skokova i 7 asistencija odvede svoju ekipu do pobjede.

Nakon meča novinare je zanimalo kako se Jokić osjećao tokom meča.

"Igrao sam u Srbiji, brate. Volio bih da osjetite kako je igrati tamo", poručio je Jokić.

A što se tiče njegove braće, oni su sjedili zajedno sa Nikolinim menadžerom Miškom Ražnatovićem odmah iza klupe Denvera. A Morris se nije ni pojavio u dvorani.

Njegovo ime se našlo na listi povrijeđenih, a kao razlog su navedeni "bolovi u vratu".

Tresla se gora, rodio se miš.