Ne odvaja se ni minut
45

Jokić se spremao za trening, a najveću pažnju privuklo je ono što gleda na mobitelu

D. P.
Jokić se ne odvaja od konja ni minut (Foto: Screenshot)
Jokić se ne odvaja od konja ni minut (Foto: Screenshot)
Srbijanski košarkaš i zvijezda NBA lige Nikola Jokić ponovo je oduševio fanove zbog posvećenosti konjima i konjičkim sportovima.

O ljubavi Jokića prema ovim plemenitim životinjama već je sve rečeno. Oduvijek je srbijanski košarkaš javno isticao da je konjičke utrke volio više nego košarku.

Sada je zbog toga ponovo dospio u centar pažnje. Dok se zagrijavao za trening sa svojim Denver Nuggetsima, Jokić nije želio propustiti ni minut utrke.

U toku su bile posljednje pripreme za trening i dok je vezivao patike, ispred njega je bio mobitel na kojem je uživo pratio utrku konja. Naravno, taj detalj je privukao najviše pažnje na društvenim mrežama i brojni fanovi su impresionirani njegovoj posvećenosti plemenitim životinjama.

Podjsetimo, prije samo dvije sedmice Jokić je izdvojio 143.000 eura kako bi kupio tri trkačka grla na aukciji koja se održala 12. i 13. septembra.

Svojevremeno je otac Nikole Jokića poručio kako je slavni košarkaš u djetinjstvu više volio konje nego košarku, ali da se na kraju odlučio za sport pod obručima.