Doktor košarke
48

Jokić monstruoznim triple-doubleom srušio jedan od najboljih timova NBA lige

N. K.
Nikola Jokić (Foto: Twitter/Bleacher Report)
Nikola Jokić (Foto: Twitter/Bleacher Report)
Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su u Ball Areni ekipu Cleveland Cavaliersa rezultatom 130:101 te su se tako vratili trijumfima nakon dva vezana poraza u NBA ligi.

Denver je bolje otvorio utakmicu, ali nisu uspijevali nikako da se odlijepe na dvocifrenu prednost od upornih gostiju. Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 65:56.

Utakmica se prelomila u trećoj četvrtini u kojoj je Denver napravio ogromnu razliku, a do kraja su u potpunosti potopili neprepoznatljivi Cleveland koji je jedan od najboljih timova Istoka.

Brutalnu partiju u redovima Denvera ponovo je pružio srbijanski centar Nikola Jokić koji je stigao do novog triple-double učinka. Utakmicu je okončao s 26 poena, 18 skokova i čak 16 asistencija za 34 minute koliko je proveo na parketu.

Pomoć je imao u Caldwell-Popeu koji je postigao 22 poena, dok je jedini raspoložen u Cavaliersima bio Mobley s 23 poena.

Denver je na drugom mjestu Zapadne konferencije NBA lige s 52 pobjede i 23 poraza, dok je Cleveland na trećoj poziciji istoka s omjerom 45-30.

Tabela Zapadne konferencije:

Tabela Istočne konferencije: