Košarka
0

James i Westbrook igrači sedmice u NBA ligi

Totalsport
LeBron James (Foto: Reuters)
LeBron James (Foto: Reuters)
Zvijezde Cleveland Cavaliersa, odnosno Oklahoma Cityja, LeBron James i Russell Westbrook imenovani su najboljim košarkašima protekle sedmice u NBA ligi.

U fantastičnoj sedmici u kojoj je predvodio Cavalierse do tri pobjede u isto toliko susreta James je prosječno ostvarivao 35 koševa, 10.2 asistencija i 7 skokova za 43 minute na parketu i tako ponio nagradu najboljeg u Istočnoj konferenciji.

U utakmici protiv New York Knicksa 6. februara zabio je ukupno 47 koševa, od čega čak 35 u prvom poluvremenu, postavivši tako novi klupski rekord. Ovo je Jamesu peta sedmična nagrada za najboljeg igrača konferencije ove sezone.

Westbrook je predvodio Oklahoma City također do tri pobjede u tri utakmice (uključujući dvije gostujuće) uz prosjek od 19.7 koševa, 9.7 asistencija, 8 skokova i 3.3 ukradene lopte i tako ponio epitet najboljeg u Zapadnoj konferenciji.

U utakmici protiv Golden Statea 6. februara Westbrook je upisao osam ukradenih lopti, izjednačivši tako ovosezonski rekord NBA lige. Westbrooku je osvojena sedmična nagrada prva ovosezonska.

NBA