NBA predsezona
0

VIDEO / James i O'Neal debitovali kao saigrači

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Velike košarkaške zvijezde NBA lige LeBron James i Shaquille O'Neal sinoć su odigrali prvu utakmicu kao saigrači u dresu Cleveland Cavaliersa i odmah su upisali pobjedu.

Slavili su Cavsi na domaćem parketu nad Charlotte Bobcatsima 92-87 u sklopu NBA predsezone, a James i O'Neal imali su tokom utakmice nekoliko zapaženih zajedničkih akcija, pick-and-rollova, koji bi se uz malo uvježbavanja mogli pokazati neodbranjivom kombinacijom.

James je utakmicu okončao s 15 postignutih koševa za 14 minuta na parketu (šut iz igre 5/7), dok je O'Neal upisao 6 koševa, 3 skoka i blokadu za 15 minuta provedenih u igri.

  • Ja i Shaq smo odigrali prilično dobro zajedno. Mislim da se ne bi trebalo biti teško priviknuti niti jednom od nas. Obojica znamo igrati košarku i želimo pobijediti – rekao je James, koji se nada da će uz pomoć gorostasnog centra, četverostrukog osvajača NBA prstena pristiglog ovog ljeta iz Phoenixa, uspjeti osvojiti svoj premijerni NBA naslov.

  • LeBron je sjajan igrač, a ja imam puno iskustva u igranju sa sjajnim, mladim igračima kao što je on. Moj posao u klubu je uklopiti se. Ja ne tražim 20 ili 30 šuteva po utakmici. Ja se samo želim uklopiti u tim – rekao je O'Neal nakon utakmice.

Od ostalih predsezonskih utakmica spomenimo uvjerljivu pobjedu Phoenixa Sunsa na domaćem parketu protiv osmerostrukog uzastopnog prvaka Srbije Partizana 111-80.

Za krilnog centra Sunsa Amarea Stoudamirea je ovo bila prva utakmica u skoro osam mjeseci nakon povrede oka, a okončao ju je sa 12 postignutih koševa. Tijekom dvoboja je Stoudamire nosio zaštitnu masku.

Goran Dragić predvodio je ujednačenu ekipu Sunsa sa 16 koševa, dok je Jason Richardson ubacio 15. Kod Partizana je najefikasniji bio Jan Vesely sa 16 koševa, a Aleksandar Marić je dodao 14.

NBA predsezona, utorak:

Cleveland - Charlotte 92-87 Washington - Memphis 101-92 Philadelphia – Toronto 107-98 San Antonio – Houston 85-99 Phoenix – Partizan 111-80 Portland – Sacramento 98-86 Chicago – Utah 102-101

NBA