Košarkaš seli u Tursku
35

Izraelac napustio Partizan nakon sjajne sezone, navijači ga ispratili sramnim uvredama

N. K.
Yam Madar u prodoru
Yam Madar u prodoru
Izraelski košarkaš Yam Madar je novi igrač Fenerbahčea, potvrdio je to danas turski klub budući da je potpisan dvogodišnji ugovor s mogućnošću produžetka saradnje.
Madar tako napušta Partizan nakon dvije sezone, osvajanja naslova ABA lige i trofeja Euroleague Rising Stars.

U Fenerbačeu će imati dosta jaku konkurenciju na mjestu razigravača jer su tu Scottie Wilbekin, Nick Calathes te Marko Gudurić koji često organizuje igru.

Madar je imao ugovor s Partizanom još jednu sezonu pa bi prema tome crno-bijeli trebali dobiti odštetu od Fenerbahčea.

Podsjetimo, ranije se šuškalo da će Izraelac ostati, o tome je govorio i kapiten Partizana Kevin Punter nakon potpisivanja novog ugovora, ali dogodio se preokret i Madar odlazi iz Beograda.

"Moja familijo, postoje momenti u životu kada je teško donijeti odluku, a najteže se donose one koje uključuju emocije. Imam velike emocije prema klubu. Ali sam u posljednjih 10 dana video da emocije nisu obostrane i zato nisam imao pravi izbor. Želio bih da se zahvalim svima na ljubavi i podršci koju su mi pokazali i šta su mi učinili da se osjećam ako kod kuće kada sam bio daleko od svoje. Posebna zahvalnost publici, najboljem treneru na svijetu, treneru koji je prije svega sjajan čovjek i životni mentor. Hvala vam što ste me izabrali i promijenili mi život. Hvala kompletnom stručnom štabu i svima koji su bili dio svega ovoga. Zauvijek ćete biti u mom srcu. Sve saigrače volim i želim im uspjeh, onima što su otišli ili idu, kao i onima što ostaju. Zauvijek ću biti navijač Partizana, bez obzira gdje odem. Dok se ne sretnemo ponovo", poručio je Madar na društvenim mrežama.

Dobio je brzo veliki broj komentara od navijača Partizana. Dok su ga mnogi podržali i poželjeli mu sreću, pojavio se i veliki broj sramnih uvreda i psovki. Dio navijača je iz nekog razloga bijesan, možda zbog načina na koji se Izraelac oprostio, ili zbog toga što su postojale indikacije da će ostati u Partizanu. Pominje se i menadžer košarkaša Miško Ražnatović koji je također meta uvreda.