Viceprvaci na SP-u
227

I Đoković se priključio slavlju: Hiljade navijača dočekalo košarkaše Srbije u Beogradu

K. H.
Foto: b92.net
Foto: b92.net
Košarkašima Srbije priređen je sjajan doček u Beogradu nakon što su nedavno na Svjetskom prvenstvu osvojili drugo mjesto, a uz njih, na prijemu je bio i Novak Đoković, koji je osvojio US Open i stigao do 24. Grand Slam titule.

Svečani prijem počeo je u 19 sati kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, da bi se potom proslava srebrne medalje nastavila ispred Skupštine grada.

Članovi reprezentacije su, navode tamošnji mediji, stigli u punom sastavu, a s ozbirom na to da je s njima bio i Boriša Simanić koji je na turniru ostao bez bubrega.
"Dame i gospodo, šampioni svijeta, ja sam već bio s momcima i rukovao se i čestitao im pa smo ušli u ovu salu i hoću da im kažem veliko hvala i da je pred njima velika odgovornost u teškim uslovima i velikim pritiskom i kada je malo ko u njih vjerovao, a ja jesam i zaista jesam i znao sam da imaju šampionsko srce i šampionsku energiju i znao sam da će vratiti zemlji više od onoga šta im je dala. Uz posebnu zahvalnost Boriši Simaniću, heroju iz Manile... Reći ću vam kako su uspjeli da ujedine našu zemlju"; rekao je Vučić.

[TWITTER]1701660826485039135[/TWITTER]

"Lijepo vas je ovako vidjeti i počastvovani smo da ste došli stvarno u velikom broju, pa se pitam da li smo zaslužili. Jednu stvar želim da kažem, pošto vi niste osjetili, a mi u Manili jesmo. Hvala vam puno", poručio je selektor Pešić.

Podsjećamo, Srbija je u finalu doživjela poraz od Njemačke, a na Svjetskom prvenstvu igrali su bez jednog od najboljih igrača svijeta Nikole Jokića, koji je zbog obaveza u NBA ligi odlučio uzeti odmor.

Iako su u prvom poluvremenu bili čak i bolji tim, košarkaši Srbije u nastavku su izgubili prednost i nakon dramatične završnice meča, doživjeli poraz od Njemačke.