NBA liga
0

Howard u Lakersima, Bynum u 76ersima, Iguodala u Nuggetsima

Totalsport
Dwight Howard (Foto: AFP)
Dwight Howard (Foto: AFP)
Los Angeles Lakersi kompletirali su svoj blockbuster-trade kojim su doveli Dwighta Howarda iz Orlando Magica. Trade koji uključuje 12 košarkaša iz četiri različite ekipe potvrdila je službeno i NBA liga.

Dakle, trade uključuje LA Lakerse, Orlando Magic, Philadelphiju 76erse i Denver Nuggetse.

Lakersi su njime doveli 26-godišnjeg centra Howarda, trostrukog uzastopnog najboljeg odbrambenog igrača lige između 2009. i 2011. godine. Također su iz Magica dobili playmakera Chrisa Duhona i krilnog centra Earla Clarka.

Philadelphia 76ersi su dobili Andrewa Bynuma iz Los Angeles Lakersa i Jasona Richardsona iz Orlando Magica, Denver Nuggetsi su iz 76ersa dobili Andrea Iguodalu, a Orlando je iz Denvera dobio Arrona Afflala i Ala Harringtona, Nikolu Vučevića i Moea Harklessa iz Philadelphije, te Josha McRobertsa i Christiana Eyengu iz Lakersa.

Pored svega Orlando je dobio prve pickove drafta sve tri ekipe u sljedećih pet godina.

Putem svog Facebook profila Howardov je transfer u Lakerse komenirao i Kobe Bryant koji se nalazi s američkom reprezentacijom na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Čini se da je Superman pronašao dom... Lakersi su pronašli igrača koji će, nadam se, nositi klub dugo nakon što mene ne bude. Razgovarao sam s Dwightom Howardom i spremni smo i nabrijani vratiti naslov", napisao je Bryant, najveća zvijezda LA Lakersa.

NBA