Košarka
2

Howard nakon tehničke greške: Nurkić je sjajno odglumio udarac, trebao bi ići u Hollywood

Klix.ba
Nurkić i Howard
Nurkić i Howard
Dwight Howard, jedan od najboljih centara svijeta, sinoć je vodio žestoke duele sa našim reprezentativcem Jusufom Nurkićem u meču njihovih Atlanta Hawksa i Portland Trail Blazersa.

Na kraju meča kojeg je Portland dobio rezultatom 113:97 Nurkić je imao 12 poena, devet skokova, šest asistencija, dvije ukradene lopte i pet blokada, dok je Howard meč završio sa 14 poena, 10 skokova, pet ukradenih loptitri asistencije i jednom blokadom.

Duel gorostasa iz Atlante i Svojata mogao je eskalirati u sukob 7 minuta i 26 sekundi prije kraja treće četvrtine kada je Howard bio pod košem Portlanda i nakon šuta rukom udario po licu Nurkića koji je bio iza njega.

Naš reprezentativac je pao, a nakon pregledanog snimka sudija Marc Davis je dodijelio Howardu tehničku grešku zbog "fizičke provokacije".

Nakon meča i klasičnih pitanja o utakmici i rezultatu, novinari iz Atlante su upitali Howarda šta misli o tom detalju. Howard, iskren kao i uvijek, rekao je da je Nurkić odglumio udarac.

"Mislim da je to sra*e. Ne mogu sjediti ovdje i uljepšati to. Fizička provokacija? Udario sam ga u prsa, to se ne treba čak ni pregledavati. Trebalo se samo nastaviti i da odem nazad u odbranu. Umjesto toga sudije su otišle pregledati snimak i rekle mi da sam ga udario u lice. Pogledajte i sami snimak, moja ruka nije bila ni blizu njegovog lica. Ne sviđa mi se to. Svi trebaju imati isti tretman na parketu. Nebitno koliko si snažan, velik, mali, šta god. Ovo je NBA. Djeci nije mjesto ovdje. Svi smo ovdje odrasli muškarci i svi moraju biti sposobni igrati", rekao je Howard, a potom dodao:

"Sudija mi je rekao: 'Da si ga udario u lice, bilo bi svega". Odgovorio sam mu: 'Nisam ga udario u lice'. Nema mi to smisla. Nurkić je obavio sjajan posao glumeći udarac. Trebao bi ići u Hollywood. Ustvari, i ovdje u Atlanti snimaju filmove. Može naći ulogu i glumiti", rekao je Howard.

Dio o incidentu na videu počinje na 1:20.

Howardu je ovo bila 12. tehnička greška u sezoni. Nakon 16. će morati propustiti jednu utakmicu.