Košarka
0

Golden State prodan za rekordnih 450 miliona dolara

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
NBA ekipa Golden State Warriorsa promijenila je vlasnika. Dosadašnji vlasnik Chris Cohan dogovorio je prodaju košarkaškog kluba za rekordnih 450 miliona dolara.

Novi vlasnici su Joe Lacob, manjinski dioničar Boston Celticsa, te izvršni direktor multimedijske producentske kuće Mandalay Entertainmenta Peter Gruber.

"Nevjerojatno sam uzbuđen zbog ove prilike da budem novi čuvar ovog kluba s bogatom historijom. To je ispunjenje mog sna. Peter i ja namjeravamo činiti ono što znamo najbolje, stvarati i graditi. Naša je strast vratiti Warriorsima njihovu veličinu i učiniti od ekipe kandidata za naslov koji će sve navijače kluba učiniti ponosnima", rekao je Lacob.

Svota novca koju su Lacob i Gruber platili za kupnju Warriorsa nadmašila je dosad rekordnu prodaju nekog NBA kluba koju su držali Phoenix Sunsi iz 2004. godine. Tada je Robert Sarver platio za Sunse 401 milion dolara.

Cijeli posao mora još službeno dobiti odobrenje (tročetvrtinsku većinu glasova) Odbora vlasnika NBA klubova, a Lacob mora prodati svoj udio u vlasništvu Celticsa. Očekuje se da bi posao i službeno trebao biti dovršen u rujnu.

Cohan je kupio Warriorse u januaru 1995. godine za cijenu od oko 119 miliona dolara i otad je klub ušao u doigravanje samo jednom tokom njegove vladavine. Bilo je 2007. godine.

NBA