Košarka
0

Final eight definitivno u Sarajevu

Sarajevo-x.com/KK Bosna
Čelnici regionalne košarkaške Goodyear lige potvrdili su odluku da se finalni turnir osam prvoplasiranih timova održi u Sarajevu, od 16. do 22. aprila, bez obzira na učešće naše Bosne ASA BHT, kao domaćina, što u dosadašnjim sezonama nije bila praksa.

Rado Lorbek, predsjednik lige i Roman Lisac, izvršni direktor, bili su u protekla dva dana u posjeti Sarajevu i našem klubu, a boravak su iskoristili da se uvjere u spremnost bh. prvaka, ali i svih gradskih struktura u organizaciju završnog tunira.

LORBEK: Zahvalio bih se našem domaćinu i moram istaći da smo prijatno iznenađeni načinom na koji ljudi u Sarajevu razmišljaju. Ne vidim nikakvu prepreku za održavanjem završnice u bh. prijestonici, a to su nam potvrdili i Denis Zvizdić, premijer Kantona te Semiha Borovac, gradonačelnica Sarajeva. Moram istaći da je Bosna mnogo zadužila Goodyear ligu i jedan je od njenih osnivača pa mogu potvrditi da će se «Final-eight» sigurno održati u glavnom bh. gradu

LISAC: Biće načinjen još jedan presedan kada je riječ o gostujućim navijačima. Naime, pravila lige ne dozvoljavaju organizovan dolazak protivničkih navijača, ali će se zbog ovako velike manifestacije dozvoliti pojedinim turističkim agencijama iz okruženja da naprave aranžmane za posjetu Sarajevu i košarkaškom turniru. Ovo će biti odlična promocija košarke i grada Sarajeva i početak stvaranja jedne nove Bosne koja će ima sve preduslove za povratak na staze stare slave

ŠABOVIĆ: Želja nam je da se predstavimo u lijepom svijetlu svima koji u tih nekoliko dana posjete naš grad i klub. Takođe, učinićemo sve da na sportskom polju izborimo učešće na doigravanju.