Košarka
5

Eurobasket: Litvanija pobjedom nad Belgijom obezbjedila četvrfinale

Anadolija
Košarkaška reprezentacija Litvanije pobijedila je danas u drugom kolu takmičenja u grupi E druge runde Evropskog prvenstva (EP) u Sloveniji selekcıju Belgıje rezultatom 86:67
Litvanija je nakon pobjede nad Belgijom osigurale nastup u četvrtfinalu, budući da je ranije slavila protiv trenutno trećeplasirane u grupi E, selekcije Francuske. Litvanci su uoči susreta Ukrajine i Srbije preuzeli vodeću poziciju u grupi.

Litvanija je na kraju prvog poluvremena imala 23 poena prednosti, a rezultat prije odlaska na odmor bio je 44:21.

Tri pol minute prije kraja treće četvrtine Litvanija je pri rezultatu 64:31 imala 33 poena prednosti. Prednost su Litvanaci povećali do kraja treće četvrtine, a taj period igre završen je rezultatom 69:35 u korist izabranika Jonasa Kazlauskasa.

Litvance je predvodio Donatas Motiejunas s ubačenih 13, dok je najefikasniji u redovima reprezentacije Belgije bio Jonathan Tabu sa ubačenih 15 poena.

Reprezentacija Srbije, jedina selekcija sa maksimalnim brojem bodova u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva u košarci, eventualnom pobjedom protiv Ukrajine obezbjediće nastup u četvrtfinalu.