"Srce bosansko"
107

Emotivna objava Razije Mujanović o Luki Garzi, poslala je snažnu poruku roditeljima u dijaspori

K. H.
Razija Mujanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Razija Mujanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Proslavljena bh. košarkašica Razija Mujanović emotivnom objavom na društvenoj mreži Facebook poslala je poruku svim roditeljima iz "dijaspore" rekavši da je Luka Garza primjer sportaša koji iskreno voli svoju državu i srcem želi igrati za nju.

Garza je za naš tim u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre igrao kao naturalizovani košarkaš, a način na koji je igrao i koliko se borio u državnom dresu inspirisao je legendarnu Mujanović da se obrati javnosti.

Njenu objavu prenosimo od početka do kraja i bez izmjena.

"Dragi moj narode, vi koji živite van granica Bosne i Hercegovine. Obraćam se vama koje zovemo 'dijasporom'. Posebno se obraćam vama koji imate djecu/unuke koji se bave sportom.

Nadam se da ste gledali utakmice naše muške selekcije u Poljskoj. U ekipi je jedan srčan momak koji se zove Luka Garza. Molim vas puštajte svojoj djeci/unucima njegove utakmice u najdražem dresu. Luka skoro da ne zna naš jezik (naučit će ga momci vremenom), ali odlično zna ko mu je majka, ko mu je djed.

Korjeni koje nosi u sebi, srce bosansko koje bije u njegovim grudima i želja da obraduje naš narod može biti vodilja vama u odgoju. Nemojte dopustiti da vaša djeca zaborave djedovinu. Mogu se oni roditi u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Americi, Australiji.. ali usadite im Bosnu i Hercegovinu u srce.

Sutra kada budu na raskrsnici i budu birali, neka biraju srcem. Bosna i Hercegovina će primiti u zagrljaj svakoga ko bira srcem. Nama samo takvi i trebaju.

Hvala Luka što si primjer nekim novim dječacima i djevojčicama. Volim te Bosno i Hercegovino", poručila je Razija Mujanović.

BiH je jučerašnjim porazom od Poljske ostala bez finalnog turnira kvalifikacija za Olimpijske igre koji će se igrati narednog ljeta, a na kojem će Poljska skupa sa još 23 selekcije tražiti plasman.