Košarkaška Euroliga
70

Džanan Musa ponovo zablistao kad je najpotrebnije, Real slavio na teškom gostovanju

D. P.
Musa je proradio u trećoj dionici (Foto: Real Madrid Basket)
Musa je proradio u trećoj dionici (Foto: Real Madrid Basket)
Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa upisao je još jednu odličnu partiju u pobjedi svog Real Madrida na gostovanju Panathinaikosu rezultatom 90:78.

Musa igra u sjajnoj formi u posljednje vrijeme, a u prošlom kolu zablistao je protiv Olympiakosa. Večeras je ponovo bio odličan protiv još jednog grčkog tima, ovoga puta na gostovanju Panathinaikosu u Atini.

Prvo poluvrijeme proteklo je u ravnopravnoj borbi pred oba koša. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na poluvrijeme se otišlo s plus jedan u korist Reala (46:45).

U trećoj dionici domaći su se "ugasili", a Real Madrid je zablistao. Musa je u treću četvrtinu ušao s tri poena, a završio je na 14. Pogodio je tri vrlo bitne trojke u bitnim momentima i Real se odvojio na nedostižnu prednost.

Četvrta četvrtina ostala je rutinski posao za Real koji je meč priveo kraju i upisao 12. pobjedu u 13 odigranih mečeva u Euroligi ove sezone, što je sasvim dovoljno za prvo mjesto na tabeli trenutno.

Najefikasniji u Realu bio je Mario Hezonja sa 19 poena, 16 je dodao Gabriel Deck, dok je naš Džanan Musa meč završio sa 14 poena, tri asistencije i dva skoka.

U Panathinaikosu je najefikasniji bio Kendrick Nunn sa 22 poena.

Tabela: