Košarka
2

Đonlagić: BIH bi se mogla kandidovati za organizatora Eurobasketa

FENA
Mirsad Đonlagić (Foto: Klix.ba)
Mirsad Đonlagić (Foto: Klix.ba)
Član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH i Izvršnog odbora FIBA Europe Mirsad Đonlagić u izjavi za BHRT izrazio je sumnju kako će Ukrajina zadržati organizaciju Eurobasketa naredne godine i najavio mogućnost da Bosna i Hercegovine istakne kandidaturu za organizaciju jedne od grupa Evropskog prvenstva.

"Mislim kako će Ukrajini u ovom trenutku teško biti zadržati organizaciju Evropskog prvenstva jer je situacija tamo dosta nepredvidiva. Svi ozbiljni politički analitičari govore kako se situacija neće završiti samo sa Krimom, ko zna šta sve iz toga neće proisteći", rekao je za Đonlagić.

Dodao je kako je neizvjesno ko bi mogao organizirati Evropsko prvenstvo, kada i službeno bude procijenjeno da Ukrajina to ne može učiniti. Ima informacija kako bi organizaciju mogla preuzeti jedna zemlja, možda Francuska ili Grčka. Ali ima informacija da bi neke zemlje preuzele po jednu grupu.

"Mislim da je tu prije svega zainteresirana Srbija, a možda se tu i BiH pokaže kao kandidat. Zainteresirani smo da organiziramo tu jednu grupu EP-a, što bi u svakom slučaju bio dobar poslovni potez i potez u kojem bi bilo i promotivnih aktivnosti, a bilo bi dobro i za promociju košarke u BiH i za državu Bosnu i Hercegovinu", rekao je član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Mirsad Đonlagić.