Košarka
0

Danas otvaranje međunarodnog košarkaškog turnira u Travniku

FENA
U Travniku se od 18. do 20. maja održava 1. međunarodni košarkaški turnir u organizaciji Košarkaškog kluba Travnik na kome će učestvovati ekipe iz BiH, SR Njemačke, Hrvatske, Srbije, Mađarske i Makedonije.
Povodom otvaranja turnira, danas u 17.00 sati u Osnovnoj školi u Travniku bit će odigrana prijateljska utakmica između timova sastavljenih od predstavnika političara Travnika i BiH, i predstavnika Evropske unije u BiH (Travnik BiH – EU BiH).

Tim Evropske unije u BiH, kako se navodi u saopćenju iz Ambasade SR Njemačke u BiH, igrat će i pod kapitenskom palicom predsjedavajućeg Vijeća EU u BiH, njemačkog ambasadora Michaela Schmunka, a pored njega tim čine i češki ambasador Jiri Kudela i predstavnici EU ambasada u BiH, EUFOR-a i EUPM-a.

-EU tim, iako već neki diplomati i eksperti pripadaju ligi starijih semestara, ne može da iščeka da da sve od sebe. Na kraju krajeva ovaj meč treba da podvuče dobro partnerstvo i prijateljstvo između EU i BiH. Ovdje je bitan sportski duh. Pobjednici će i onako biti oba tima, kako god bude glasio rezultat, navodi se u saopćenju.

Vezano za ovaj susret njemački ambasador je izjavio: „Pored toga što sam diplomat pokušavam da ostanem i sportist, i ako se to ne da baš uvijek vidjeti. Igrao sam prije 30 godina za univerzitetski tim iz Bonna 'Red Devils'... Kako god, mi ćemo dati sve od sebe – naši plavo-žuti dresovi će nam dati snage! Nadamo se da ćemo ubuduće mi i naši današnji „rivali“, igrati u istim EU dresovima“.