Košarka
0

Dallas iznenadio San Antonio

Klix.ba
Steve Nash
Steve Nash
Nakon dva poraza na domaćem terenu koji su ih doveli na rub ispadanja Dallas Mavericksi su napravili veliko iznenađenje svladavši San Antonio Spurse u gostima 103:91.

Pobjeda Dallasa još je značajnija kad se uzme u obzir da su igrali bez jednog od svojih najboljih igrača Dirka Nowitzkog, koji se oporavlja od ozljede koljena. Pored toga, San Antonio je vodio veći dio utakmice, a u jednom trenutku prednost Spursa iznosila je čak 19 poena.

Međutim, kada su vjerojatno svi, osim igrača Dallasa, mislili da će San Antonio mirno privesti utakmicu kraju i tako se plasirati u finale doigravanja NBA lige, gosti su pokazali da su psihički veoma snažna ekipa. Dallas je zaredao s ubačajima. Prednost San Antonija polako se topila da bi u posljednjim minutama utakmice Mavericksi preuzeli vodstvo koje više nisu ispuštali.

U redovima pobjednika istaknuli su se Michael Finley s 31 poenom, Nick Van Exel s 21 te Steve Nash s 14 koševa. Dallas je ponovno iskazao zavidnu preciznost s linije slobodnih bacanja, sva 23 pokušaja za jedan poen završila su u košu. San Antonio je, s druge strane, promašio 14 slobodnih bacanja.

Trenutni rezultat je s 3-2, a San Antonio ima još dvije meč-lopte. Spursima je, naime, dovoljna još samo jedna pobjeda. Sljedeća utakmica igra se u četvrtak u Dallasu, a posljednji sedmi susret, ako bude uopće potreban, održat će se u subotu u San Antoniu.

ZAPAD San Antonio (3) - (2) Dallas 91:103

NBA