Maestralna partija
4

Čudesni Jokić briljirao i odveo Denver na korak do finala Zapadne konferencije

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Aktuelni prvaci NBA lige Denver Nuggetsi su u petoj utakmici polufinala Zapadne konferencije pobijedili Minnesotu rezultatom 112:97 uz čudesnu utakmicu najboljeg košarkaša svijeta Nikole Jokića.

Srbijanski centar je uoči ovog meča primio nagradu za najkorisnijeg igrača sezone, a za 40 minuta na parketu postigao 40 poena uz 13 asistencija i sedam skokova dok je Gordon dodao 18 uz deset skokova i pet asistencija. Caldwell-Pope je susret završio sa 16 poena, pet skokova i asistencije koliko je postigao i Murray uz također četiri asistencije .Još je dvocifren bio Braun sa deset poena i pet skokova te dvije asistencije.

Oduševio je najbolji košarkaš svijeta sve ljubitelje ovog sporta asistencijom za Jamala Murrayja u trećoj četvrtini što možete vidjeti u videoprilogu u tekstu.

Kod Timberwolvesa je najbolji bio Towsn sa 23 poena, šest skokova i četiri asistencije, a pratio ga je Edwards sa 18 poena, devet asistencija i četiri skoka koliko je postigao i Rudy Gobert, ali uz 11 skokova i tri asistencije. Još je dvocifren bio Alexander-Walker sa 14 poena, pet asistencija i dva skoka.

Sljedeća utakmica ovih rivala je na rasporedu u noći s četvrtka na petak kada će Minnesota biti domaćin i probati odvesti seriju u sedmu utakmicu.

U polufinalu Istoka New York je na svom terenu "pregazio" Indianu rezultatom 121:91 uz 44 poena i sedam asistencija te četiri skoka Brunsona i poveo sa 3:2 u seriji.