Košarka
0

Bucksi iznenadili Heat, Thunder bolji od Mavericksa

FENA
U sinoćnjim susretima košarkaške NBA lige najveće iznenađenje priredili su Milwaukee Bucksi savladavši favorizirani Miami Heat s 105:97.

Miamiju nisu pomogli niti LeBron James s učinkom sezone od 40 poena, niti Dwyane Wade s 23, jer je ostatak ekipe Miamija odigrao ispod prosjeka. Floridskom sastavu bio je to šesti ovosezonski poraz.

U ekipi Bucksa svoju večer je imao Brandon Jennings s 31 poenom i osam skokova, koji je ujedno postigao bitan šut za tri poena četiri minute prije kraja susreta.

Najbolja ekipa dosadašnjeg dijela prvenstva, Oklahoma City Thunder, u gostima je porazila branioce naslova prvaka Dallas Maverickse s 96:85. Zablistao je Russell Westbrook s 33 poena, dok je prva zvijezda ekipe Kevin Durant uz 23 poena imao i 13 skokova.

Gosti su domaće dobili najviše zbog odlične odbrane u drugom poluvremenu, dok su Mavericksi šutirali loših 8-38. U domaćoj ekipi najučinkovitiji je bio Jason Terry s 26 poena, ali je Dirk Nowitzki uz šut 2-15 postigao samo osam poena.

Houston Rocketsi su na gostovanju kod San Antonio Spursa izgubili s 91:99. Veteranska veza San Antonia je donijela prevagu Spursima. Duncan je ubacio 25, a Parker 24 poena. najučinkovitiji igrač gostiju bio je Kevin Martin s 29 poena.

Trenutno druga ekipa lige - Philadelphia 76'ers, s lakoćom je savladala Chicago Bullse. U domaćem timu raspoloženi su bili Andre Iguodala s 19 poena i devet skokova, te Thaddeus Young s 19 poena. Za Bullse C.J. Watson je ubacio 20 poena, dok je Derrick Rose postigao jedan poen manje.

Indiana je na krilima Dannyja Grangera slavila u Minneapolisu. Granger je u drugom poluvremenu susreta postigao čak 29 od ukupno 36 poena.

Phoenix je u gostima pobijedio New Orleans s 120:103. Junak pobjede bio je kanadski organizator igre Steve Nash koji je postigao 30 poena uz deset asistencija, čime je prestigao na listi najboljih dodavača tog kluba legendarnog Kevina Johnsona.

Ostali rezultati:

Orlando Magic - Washington Wizards 109:103 Boston Celtics - Toronto Raptors 100:64 New Jersey Nets - Detroit Pistons 99:96 New Orleans Hornets - Phoenix Suns Portland Trail Blazers - Charlotte Bobcats 112:68 Utah Jazz - Los Angeles Clippers 105:107

NBA