NLB liga
0

Bosna u 23. kolu dočekuje Zadar

FENA
KK Bosna ASA BHT dočekuje u subotu KK Zadar u Olimpijskoj dvorani "Zetra" povodom odigravanja 23. kola regionalne NLB lige za košarkaše.

Sarajevski tim će pokušati ostvariti pobjedu protiv trenutno jačeg protivnika, koji je u okviru 10. kola NLB lige na domaćem terenu pobijedio Bosnu s 50 razlike (104:54), nanijevši sarajevskom timu jedan od najtežih poraza ikad u tom takmičenju.

Bosnin trener Dejan Parežanin je kazao da je utakmica protiv Zadra idući korak u borbi za opstanak u NLB-u te da bi se eventualnom pobjedom u sutrašnjoj utakmici Bosni otvorila vrata za spas sezone, ali da će biti teško jer je Zadar težak protivnik.

"Zadar ima najbolji šut za tri poena u Ligi, igraju brzu i agresivnu košarku, tako da ćemo morati kontrolisati ritam utakmice i zaustaviti njihov šut za tri poena ako želimo ostvariti pobjedu", kazao je on.

Bosna bi sutra trebala nastupiti u punom sastavu iako se nekolicina igrača žalila na sitne povrede, dok je Boži Đurasoviću napukao prst na ruci, ali Parežanin smatra da će uz dobru bandažu i on biti spreman za nastup.

"Studenti" pozivaju navijače da dođu bodriti svoj tim sutra u Olimpijskoj dvorani "Zetra".