Na treningu u Skenderiji
52

Bogdan Tanjević stigao u Sarajevo i poželio sreću našim košarkašima u pretkvalifikacijama za OI

E. B.
Bogdan Tanjević (Foto: KS BiH)
Bogdan Tanjević (Foto: KS BiH)
Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine se vrijedno pripremaju za duele pretkvalifikacija za Olimpijske igre, a jučer su na treningu imali specijalnog gosta.

Legendarni Bogdan Tanjević je sinoć u Maloj dvorani KSC Skenderija u Sarajevu pratio trening naših košarkaša, te im je pružio podršku pred nastup u olimpijskim pretkvalifikacijama.

Tanjević je, podsjetimo, učitelj selektora naše reprezentacije Adisa Bećiragića. Tanjević ga je podučavao tokom njihove višegodišnje saradnje u reprezentaciji Turske, a i sinoć mu je tvorac Bosne koja je 1979. godine postala evropski prvak podijelio nekoliko korisnih savjeta.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će trenirati u Sarajevu do petka, kada je planiran put u Poljsku gdje se od 12. do 20. augusta igraju susreti pretkvalifikacija za Olimpijske igre.

BiH se nalazi u grupi B gdje će igrati protiv Portugala (nedjelja, 16:30), Poljske (ponedjeljak, 20:30) i Mađarske (srijeda, 21:00). Ukoliko zauzme jedno od prva dva mjesta, za jedno mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre će se boriti protiv najbolja dva tima iz grupe A u kojoj su Češka, Izrael, Estonija i Sjeverna Makedonija.