Potvrđeno za Klix.ba
57

Bivši selektor Bosnić tužio Košarkaški savez BiH, sekretar Čolan tvrdi: Ipak je sve bilo u novcu

K. H.
Vedran Bosnić (Foto: T. S./Klix.ba)
Vedran Bosnić (Foto: T. S./Klix.ba)
Bivši selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedran Bosnić tužio je Košarkaški savez BiH zbog neizmirenih finansijskih obaveza iz ugovora kojim je bio vezan za krovnu košarkašku kuću bh. košarke, potvrdio je za Klix.ba generalni sekretar Amer Čolan.

U kratkoj izjavi za naš portal, Čolan je otkrio da je Bosnić tužio savez za kompletan iznos koji ga je sljedovao do kraja ugovora, iako je jednostrano raskinuo saradnju s Košarkaškim savezom BiH uoči mečeva protiv Crne Gore i Francuske te nastupa na Eurobasketu.

"Košarkaški savez BiH je dužan selektoru Bosniću 5.000 eura za prvi kvartal 2022. godine, a novac mu nije isplaćen u februaru jer smo imali problema s odlaskom u Litvaniju. Dogovor je bio da mu isplatimo to u junu 2022. godine, što nismo uradili zbog novih obaveza koje su se pojavile, nakon čega je on tužio savez za kompletan iznos koji ga je sljedovao do kraja ugovora. Naravno, mi ćemo pripremiti odgovor na tužbu koju je Bosnić uputio FIBA-i jer on ugovor nije odradio do kraja i uz to je jednostrano raskinuo saradnju", rekao je Čolan za Klix.ba i na kraju razočarano dodao:

"Iako je selektor tvrdio da nije sve u novcu, čini se da je ipak sve bilo u tome."

Četrdesetšestogodišnji Sarajlija je selektor Bosne i Hercegovine postao u novembru 2018. godine, te se s našom selekcijom plasirao na Eurobasket.

Nakon odlaska Bosnića, Adis Bećiragić je imenovan za novog selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.