Interesantni stavovi
25

Bivši saigrač ne želi da Jokić bude MVP jer bi onda ušao u konkurenciju za "GOAT-a"

D. P.
Jokić je u konkurenciji za novu MVP titulu (Foto: EPA-EFE)
Jokić je u konkurenciji za novu MVP titulu (Foto: EPA-EFE)
Doskorašnji saigrač Nikole Jokića u Denveru DeMarcus Cousins iznenadio je izjavom prema kojoj srbijanskom košarkašu ne bi trebali dati nagradu za MVP-a.

Cousins, koji je slobodan igrač od početka 2023. godine, u Jokiću nije vidio igrača koji treba dobiti nagradu za najkorisnijeg u NBA ligi ove godine.

Popularni Boogie ističe da Jokić ne treba dobiti MVP nagradu jer bi ga se onda moglo smatrati i najboljim svih vremena (GOAT), što nikako ne bi trebao biti slučaj, prema njegovom mišljenju.

Cousins je svoje mišljenje otkrio u podcastu kod Kevina Garnetta. Tema razgovora bila je Jokićeva borba za treću uzastopnu MVP titulu.

"Ne sviđa mi se da bude trostruki uzastopni MVP jer onda postaje kandidat za najboljeg igrača svih vremena. Svi se slažemo da on to nije. Ne kažem da neće biti, ali sada nisam OK s tim. Nije osvojio ništa, nije ni igrao u finalu", rekao je Cousins i izjavom privukao veliku pažnju.

Inače, Cousins je imao potencijal da postane jedan od najboljih centara NBA lige, ali nikada nije ispunio potencijal do te mjere da danas nema kluba. Mijenjao je ekipe kao na "traci", a Denver mu je posljednji angažman. Tokom januara trenirao je s Los Angeles Lakersima.