Košarka
1k

Amir Puzić Đine: Stara generacija Hordi zla dolazi da bodri Bosnu koja je simbol Sarajeva i BiH

Piše: Edin Isanović
KK Bosna Royal Jelly u okviru 5. kola košarkaškog prvenstva BiH u subotu u velikoj dvorani Skenderije igra protiv tuzlanske Slobode, a Studente će bodriti stara generacija navijačke grupe FK Sarajevo pod nazivom Horde zla.

Kao što je poznato, KK Bosna je pred gašenjem zbog ogromnih dugovanja prema Nikoli Vučuroviću, koji je u klubu igrao u periodu od jula 2008. do novembra 2009. godine. Ukupna dugovanja navodno iznose oko 180.000 KM, a zbog toga FIBA prijeti sankcijama koje bi značile gašenje kluba.

Ipak, svi navijači ovog kluba ne žele prihvatiti da će nekadašnji prvak Starog kontinenta prestati sa radom. Najavljuju kako će napuniti Skenderiju i pokazati da im je stalo do Bosne. Na utakmicu dolazi i stara generacija Hordi zla koja je godinama bodrila klub sa tribina Skenderije. To nam je potvrdio Amir Puzić Đine, nekadašnji vođa ove navijačke grupe.

"Ono što mogu potvrditi jeste da će stara garda Hordi zla doći u Skenderiju u velikom broju i pružiti podršku Bosni. Mi smo sada porodični ljudi i na utakmicu dolazimo sa djecom. Bosna se ne smije ugasiti. Šta bi Sarajevo bilo bez Vijećnice, Begove džamije i Katedrale? Taj klub je simbol glavnog grada i države BiH. U komunikaciji sam sa tom starom ekipom i svi su potvrdili da dolaze. Isto tako, pozvao bih mlađe generacije koje navijaju za Bosnu da prisustvuju utakmici. Vjerujem da će dvorana biti puna. No, ako bude drugačije dušmani će reći da nikome nije stalo do kluba i da treba da se ugasi", kazao je Puzić za Klix.ba.

Đine vjeruje kako će se sve strukture animirati i pomoći da Bosna preživi.

"Svi moramo učiniti onoliko koliko možemo da klub preživi u teškim trenucima. Tu prije svega mislim na grad i Kanton. Ko je kriv za ovo što se desilo neka utvrde nadležni organi, a mi ne smijemo okretati glavu i pustiti da se Bosna ugasi. Drago mi je što su prisustvo utakmici protiv Slobode najavili igrači FK Sarajevo, igračice SFK Sarajevo i RK Bosna. Mislim da to pokazuje da je ljudima stalo da kluba. Ne smijemo zaboraviti da je Bosna bila prvi prvak Evrope od jugoslavenskih klubova, da je kroz klub prošlo mnogo igrača koji su kasnije postali intelektualci ili vrhunski košarkaši. Meni je teško sve ovo gledati i slušati, ali se nadam da će na kraju klub opstati. Bosna je brend", zaključio je naš sagovornik.