Košarka
0

ABA liga: Široki izgubio od Krke i ostao bez Baraća

FENA
KK Široki Primorka doživio je novi, šesti uzastopni poraz u regionalnoj ABA ligi. U dvorani Pecara slavila je Krka rezultatom 68:63.

S dvije pobjede i sedam poraza Široki se sada nalazi na začelju ljestvice s istim omjerom kao i Olimpija, i predstoji mu grčevita borba za ostanak.

Pored novog poraza Široki je zadesila i ozljeda jednog od najboljih košarkaša kluba s Pecare u ovoj sezoni Borisa Baraća koji je na samom početku utakmice napustio parket zbog povrede koljena.

Prve procjene govore da se radi o ozljedi križnog ligamenta, no više će se znati nakon detaljnih liječničkih pregleda.

Na konferenciji za novinare nakon utakmice treneri obje ekipe složili su se kako je ključ pobjede gostiju bio ofanzivni skok te poeni koje je Krka postigla iz drugog napada. Gosti su ubilježili čak 17 napadačkih skokova, ukupno 44, a Široki 25 (5 ofenzivnih).

Pored inferiornosti pod košem, Široki je imao i lošu šutersku večer – šut za tri 1 od 15, 12 od 22 slobodna bacanja. Ni Krka se nije iskazala u tom segmentu igre (slobodna bacanja 19-29, šut za tri 3-22), ali je "višak" od 19 skokova na kraju bio dovoljan za četvrtu ovosezonsku pobjedu kluba iz Novog Mesta.

Krku je sa 16 poena predvodio Christopher Booker, dok je prvi strijelac kod Širokog bio Ivan Buva s 19 poena. Trener Širokog Jakša Vulić, koji je ekipu preuzeo prije 7 dana, kazao je kako je pred njim još puno posla.

"Ekipa je jako mlada i neiskusna i kada se promaši nekoliko otvorenih šuteva u igrače se uvuče nervoza. Morat ćemo još puno raditi na odbrani i prije svega na defanzivnom skoku", kazao je Vulić.