Košarka
1

ABA liga: Cedevita nakon produžetka slavila u Ljubljani

Totalsport
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba/Arhiv
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba/Arhiv
U sklopu 9. kola regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je nakon produžetka slavila u dvorani Stožice u Ljubljani protiv domaćina Union Olimpije sa 71-69.

U utakmici odbrana i neefikasnih napada Cedevita je stigla do sedme pobjede ove sezone i to na gostovanju protiv ekipe koja je bila na nizu od četiri pobjede u svim takmičenjima. Ljubljančani su vodili tokom prve tri četvrtine utakmice, no u posljednjoj je dionici tim Jasmina Repeše odigrala kvalitetnije, te je po prvi put nakon devete minute susreta povela.

Vodstvo nije ispuštala sve do posljednje minute susreta, kada je Olimpija zakucavanjem Drobnjaka izjednačila na 59-59 i odvela susret u produžetak. Ljubljančani su poveli na startu dodatnih pet minuta, no ključnom se pokazala trica Tomislava Zubčića, nakon koje Cedevita više nije bila u minusu. Do kraja su su zagrebački košarkaši, točnije Ante Delaš, ubacivali slobodna bacanja, te na taj način stigli do vrijedne pobjede.

Najefikasniji je u redovima pobjedničkog sastava bio Miro Bilan, koji je ubacio 19 poena i upisao 13 skokova. Zubčić je pridodao 10 uz devet skokova. Kod domaćina je Sasu Salin ubacio 18 koševa, dok je naš Jakov Vladović ubilježio šest, uz tri skoka i pet asistencija.

Spomenimo i da je u preostalom subotnjem ogledu MTZ u Skopju slavio protiv Igokee s 90-85. 

ABA liga, 9. kolo:

Cibona - Zadar 91-74 Olimpija – Cedevita 69-71, produžetak

MZT – Igokea 90-85

Redoslijed: 1. Cedevita 7-2, 2. Cibona 6-3, 3. Crvena zvezda 6-2, 4. Partizan 6-2, 5. Igokea 5-4